reklama

Zavařování dětských příkrmů

Založila: Miluška, 15. 01. 2013, 20:58

Vložit nový příspěvek

  • Miluška Vloženo 15.01. 2013, 20:58 Reagovat Kotva

    Ahoj maminky. Máte některá zkušenost s konzervováním dětských příkrmů? Již jsem to zkoušela, ale moc se mi to nepodařilo...Mám 11.měsíční dvojčátka, ovšem korigovaně je jim 7měsíců a za 6týdnů čekáme další přírůstek, ráda bych si něco raději připravilaWink. Všem děkuji..

  • Verča TP: 21.8 Příspěvků: 637
    Oblíbená: 3

    Verča TP: 21.8 Vloženo 16.01. 2013, 08:45 Reagovat Kotva

    ahojky jak a co jsi konzervovala??? já mám 5.měsíční Kačenku a když jsem byla těhu dělala jsem jablečné přesnídávky ( rozvařila jsem jablka, rozmixovala je, pak nandala do skleniček a ve vodní lázni jsem je zavařila, ale ještě jsem žádnou neotevřela tak nevím jak to dopadlo.

  • Mat Příspěvků: 1121
    Oblíbená: 1

    Mat Vloženo 16.01. 2013, 09:49 Reagovat Kotva

    Ahoj,

    já dělala ty jablené přesnídávky a jak píšeš - uvařila a rozmixovala jablka, vylila skleničky od jogurtů horkou vodou, horkou kaši dávala do nich, zavřela a pak 20 min vařila v hrnci těsně pod bodem varu (četla jsem, že by to mělo být na 80 stupnů, teploměr doma bohužel nemám). na dno hrnce jsem dala utěrku a zatím jsem nenašla ani jednu nepovedenou skleničku. Nedávala jsem tam cukr, nic. Přemýšlím, zda bych stejně mohla zavařit i příkrmy masové, ale na druhou stranu, mám pořád čas je vařit. Ovšem chápu Miluško, že se chceš připravit :-)) když jsem to hledala na netu, tak masové směsy se také zavařují, jen nevím, jak dlouho to nechat vařit...

  • iiiviii Vloženo 16.01. 2013, 13:24 Reagovat Kotva

    ahojky,

    tak přesnídávky z jablíček jsem dělala také / po vzoru tchýně, která dělá přesnídávky dodnes, i když děti odrostly a přišly zase vnoučátka a její přesnídávky milují a dávají si je k obědu - jak ony tak dospěláci jako já .o) /. Jablíčka očistí, na čtvrtky podusí krátce v menším množství vody, pak přepasíruje, přidá cukr a kaši dává do skleniček a zavaří ve vodní lázni. S příkrmy, co se týká masa + zeleninka - taky jsem zkoušela zavařit, to co nám zůstalo a nesnědlo se hned / kuře podušené + brambor, mrkev, celer, zelená petrželka /, normálně jsem dala do skleniček a zavařila v lázni. Myslím, že je to stejné jako když jedete na dovolenou, zavaříte si třeba guláš a pak jen otevřete a ohřejete. Nechala jsem cca 15 min v lázni na utěrce pobublávat.

  • Miluška Vloženo 16.01. 2013, 17:09 Reagovat Kotva

    Ahojky, díky všem za zkušenostiWink. Mě se nepovedlo nic ze zeleninových příkrmů...Vždy v létě něco zavářím, jen to dávam pak na plech s vodou do trouby na těch 80stupňů tak na 60minut. Tentokrát jsem to dala jen na 30minut, nechtěla jsem aby se vytratili všechny vitamíny tak nevím zda to bylo tím?UndecidedNavíc jsem to dala do skleniček od příkrmů, která nevím jestli mají ůplně vhodná víčka...

  • Zuzka Vloženo 04.02. 2013, 11:02 Reagovat Kotva

    Ono vhodná víčka mají snad jen přesnídávky hello.. u dětských příkrmů v brzké době nejde ani tak o vitamíny, ty dostávají ještě z mlíčka - ale o stravitelnost, takže vařit co nejdéle a to samé se zavařováním ;-). Malá má 5 měsíců od 2 měsíců jsme na UM, takže tedˇ už dostává ráno a na svačinku mléko, na obídek příkrm a na svačinu nějakou přesnídávku :-) večer kaše - mléko a kaše jsou plné vitamínů, takže si s příkrmy opravdu nemusí člověk lámat hlavu, hlavně at je to pro mimíska stravitelné a nebolí ho potom bříško!!

  • Hanka Vloženo 11.05. 2014, 14:22 Reagovat Kotva

    Tak jsem zkusila zavařit zeleninové příkrmy. 5 dní po zavaření došlo hned k několika explozím a především brambory-mrkev-květák a brambory-mrkev-brokolice mi vylítali ze sklenic. Netuším,kde jsem udělala chybu. Vařila jsem 30min od bodu varu.....Yell

  • desideria Příspěvků: 8726
    Oblíbená: 16

    desideria Vloženo 11.05. 2014, 17:20 Reagovat Kotva

    hanko, tyhle by šlo zamrazit? Na maso-zeleninové příkrmy dávám do mrazáku. Ovocné 2x převařovat po 24 hodinách.

  • xvink Vloženo 02.09. 2014, 10:28 Reagovat Kotva

    S květákem a brokolicí mám stejnou zkušenost - při otevření na mě vybouchly. Takže tyhle směsi už jen mrazím. Totéž se mi teď stalo se skleničkami brambor-celer-žloutek (asi za to mohl ten žloutek). Ale třeba dýně+mrkev nebo brambor-mrkev-petržel dobrý. Masa se trochu bojím, to si asi uvařené a rozmixované zmrazím po porcích. Ovoce zatím bez problémů. Do mrazáku se mi toho vejde hrozně málo, tak chci hlavně zavařovat. Ale pořád nevím, jestli to nedělám špatně... Teď jsem si na to koupila klasický lahvičky zavařovačky (zatím jsem zavařovala do lahviček od majonéz, jihočeského jogurtu apod), tak uvidíme.

  • Blanka Vloženo 11.09. 2014, 12:57 Reagovat Kotva

    Reakce na [263421]: Ahoj, já zavařovala maso-zeleninové příkrmy, udělal jsem asi 25 skleniček vařila asi 40 min. v troubě a dnes jsem zjistila, že jsou zkažené, takže bych to znovu nedělala. :-( Příště radši zamrazím.

1 2

Vložit nový příspěvek




Připojit další soubor

reklama
reklama

Reklamní články

reklama

vybíráme z blogů na Maminkám.cz

Přejít na blogy

Nejnovější příspěvky do diskuze

Další nové příspěvky

Do diskuzního fóra

nově založená témata v diskuzi

Další nová témata

Do diskuzního fóra

Těhotenská kalkulačka.



Zapamatovat vložené údaje

Výpočet plodných dnů.


Tisknout

O násKontaktReklamaAktualityBlogReklamní článkySoutěžeZajímavé odkazy

Uživatelské menu

PřihlášeníRegistrace

TOPlist