Testy dětských příkrmů novější než z roku 2007
Autor: Katka 24.4.2014 v 18:04
Nevíte někdo o testování dětských příkrmů, kaší a mlék tady dostupných v ČR? Německé nechci, jen tuzemské. Našla jsem jen článek z r.2007. Není něco novějšího??? Prosím poraďte.
Autor: anička 25.4.2014 v 19:22
Ahoj, já radím vařit doma, tam máš jistotu toho, co máš na talíři
Autor: Katka 26.4.2014 v 10:20
Jenže to se nemá, kvůli množství dusitanů v zelenine, které škodí. to se může až po roce věku. Pak už to tělíčku dítěte nedělá problémy.
Autor: Marťa10 26.4.2014 v 12:53
pokud máš svoji zeleninu, tak jaké dusičnany, čím hnojíš? Rozhodně je lepší vařit doma, z vlastního, než kupované "hnusy", tím to mimčo daleko víc zatěžuješ
Autor: Lenka Mlynářová 26.4.2014 v 15:18
Dusičnany se nachází v jakékoli půdě, ať hnojíš čím chceš. Podle posledních testů je ve vařené stravě daleko víc dusičnanů než v kupované. Pravda, možná je tam víc vitamínů. A propos ty máš doma chemickou laboratoř, že jsi si tak jistá, co je hnus a co nééé. Myslím, že rozumné je to střídat.
Autor: Katka 26.4.2014 v 19:38
kdo tam pěstoval před tebou? nevíš, co bylo před lety taky ne
Autor: Katka 26.4.2014 v 19:43
a v paneláku si vypěstuju akorát prd. navíc bio není bio, sklízí to ráno a tím tam není dost slunce a dusík je uložený v potravině. Podle mé DR. do roku ze skleniček a pak totiž lépe pracují ledviny a je míň alergií. Třeba Hipp prý má hodně dusičnanů. Někde 30 nad limit!
Autor: Marťa10 27.4.2014 v 15:10
Tak proč se ptáš ostaních, když jsi stejně zastáncem skleniček? Moje dr třeba neříká, že ze skleniček je to dobré do roku, v rodině mám 4 lékaře a všichni mi říkali, rozhodně ne skleničky (nehledě na tu cenu, já na to nemám, abych dávala jen za jídlo v poledne skoro 1000). Co jsem tady četla jídla maminek, tak většina věří ve vlastní výrobky a raději vaří za 2 koruny. Nehledě na tu chuť, chutnala jsi to? Já ano a ani malá to nechtěla - mám 3 děti. Ale je to každého věc, jen nechápu proč se ptáš když stejně obhajuješ jen skleničky. Každy musí mít taky svůj selský rozum, dřív byla taky mrkev na oči a špenát děsně zdravé, dnes tomu tak není. A ti co ti dneska dají skleničky za pár let budou nabízet něco novějšího, tak to je. Já věřím tomu, co vypěstuji a vypěstovali tady již před 100 lety moji příbuzní.
Autor: Andula. 27.4.2014 v 15:35
Marto, Katka se ptala na prikrmy, tedy na skleničky.
Názory se na ne liší, já vařila většinou ze zeleniny z trhu nebo ze zeleniny od příbuzných, pres zimu jsem kupovala v DM bio skleničky, nejsou zdaleka tak drahé. Pripadne jsem vařila z kořenové zeleninyz trhu, ale rajčata a podobnou zeleninu bych si ze španělských skleníku tedy nekoupila.
Autor: Katka 27.4.2014 v 20:12
ach jo tak znovu ptám se na rozdíly SKLENIČEK, protože mě zajímá, co se do toho dá. Prý máme nejpřísnější normy z EU, chci vědět, jestli je to pravda. Domácí stravu jsem taky zastávala, teď fakt nevím. Dneska co lítají letadla ty malý, co hnojí pole, kdo se zaručí, že jim někde nějaký hnus nespadne? Ti BIO trhovci to sklízí ráno a slunce ještě nestihne dusík vyhnat z rostlin, jiné by bylo sklízet to večer. Viz článek:
http://ekonomika.idnes.cz/kupovana-kojenecka-vyziva-je-zdravejsi-nez-pripravena-doma-p4x-/test.aspx?c=A070620_182616_test_maf
Ale je to starý, proto se ptám, jestli je aktuálnější! Nebo jestli s tím má někdo zkušenost.
Vzhledem k tomu, že dítě do roku nesmí sůl, koření a moc přislazování, tak myslí, že mrkev vařená doma je to samý, co ve skleničce. I když doma má víc vitamínů.
Kdybych řekla, že chci vařit doma, půlka mě stejně ukamenuje, že jsem nemožná a druhá za skleničky, tak jakejpak zastánce.
Nový příspěvek
Nově založená témata v diskuzi
Dovolená
Poslední příspěvek: 9.1.2025 v 18:37
HCG 14 dní po ovulaci
Poslední příspěvek: 5.1.2025 v 13:36
První IVF
Poslední příspěvek: 3.9.2024 v 11:53