Chlebíček ANO nebo NE?
Autor: Terezka 9.5.2019 v 13:18
Zdravím, jíte kupované chlebíčky s bramborovým salátem, kde se může vyskytovat syrový žloutek?
Autor: Petra 9.5.2019 v 21:10
Ahoj, jo a ani mě nenapadlo že by to mohlo být trochu syrové... Popravdě pokaždé když jdu od DR tak si jeden kupuju ve stánku Chuť na něj mám vždy velikou
Autor: Iva 9.5.2019 v 21:32
Já se v těhotenství majoneze i kupované raději vyhýbala.
Autor: Mitti 10.5.2019 v 08:48
Rizikový je podle mě celý pult lahůdek, saláty, chlebíčky, aspiky. Nemůže za to složení, ale způsob výroby a skladování. Při přípravě i pak v obchodě je těžké udržet čistotu, na salátu nepoznáte, jak dlouho už ho mají vystavený apod.
Syrové žloutky v těch salátech nebudou, protože průmyslově vyráběné majonézy se dělají z pasterizovaných žloutků. To samé se týká třeba plísňových sýrů, taky se dělají z pasterizovaného mléka, takže u nich při správném skladování nic nehrozí.
Autor: Mitti 10.5.2019 v 08:53
Jinak potravinářská inspekce našla v posledních letech nejčastěji listerie v salátech, ale taky v šunce, uzených makrelách nebo tvarůžcích. Na listerie se kontrolují i zmrzliny nebo zákusky. Výskyt prostě nezávisí na složení, ale na hygieně výroby a skladování.
Nový příspěvek
Nově založená témata v diskuzi
Dovolená
Poslední příspěvek: 9.1.2025 v 18:37
HCG 14 dní po ovulaci
Poslední příspěvek: 5.1.2025 v 13:36
První IVF
Poslední příspěvek: 3.9.2024 v 11:53